image image

Workshop 9 juli op Stal Paradiso

De workshop op stal Paradiso was een groot succes. Na ontvangst van de deelnemers zijn we in de ochtend gestart met het theorie gedeelte over de natuurlijke scheefheid en anatomie van het paard, waarin o.a. de volgende onderwerpen aan bod kwamen:

Swep_voorhand 

Ieder paard loopt van nature op de voorhand, daardoor komt het ruitergewicht er ook nog eens op de voorhand bij, als we het paard niet correct trainen.

 

rechtsgebogen_thumb  

Ook is de links en rechtsgebogenheid besproken en de symptomen en gevolgen hiervan tijdens het rijden en de training.

 

 

  stuwen_dragen 

Het verschil tussen het stuwen en dragen van het achterbeen.

 

goof_links_benig

De links of rechts handigheid van het paard

Vervolgens is besproken hoe je in de training deze scheefheden kan corrigeren en trainen en welke oefeningen we hiervoor gebruiken. Niet alleen de fysieke training maar vooral ook de mentale training van het paard en de instelling van de eigenaar als trainer kwamen aan bod.

 

Na de theorie presentatie kregen de 8 praktijkdeelnemers in de ochtend en middag les met hun paarden in de eerste stappen van het rechtrichtende werk aan de hand. Het was erg leuk om te zien hoe de kwartjes tijdens de lunchpauze vielen bij zowel eigenaars als paarden: in de middag deden de paarden het allemaal al weer een stuk beter! De theoriedeelnemers keken mee met de praktijklessen en hadden ook de gelegenheid om vragen te stellen. Het was een geslaagde dag!

 

2011_09_paradiso_2 

 

 

 

 

 

 

 Op de foto Marijke met haflinger Sarah. In de tweede les na de lunchpauze  gingen de oefeningen al een stuk beter, je kon duidelijk zien dat een aantal  kwartjes (die even tijd nodig hadden) waren gevallen!