image image

Augustus 2011 trainen bij de Paardenbasis

In maart dit jaar heb ik Roos al ruitermak gemaakt, ze vindt het geen enkel probleem meer als er iemand op haar rug stapt van de linker of rechterkant!

Doordat ze erg veel last had van hoofdschudden zijn we de zomer niet veel verder gekomen, dus nu tijd voor een trainingsweekje bij Marion van de Klundert om zo met behulp van Marion de ruiterhulpen te kunnen aanleren en ook een stapje te maken met het inrijden. 

Ik heb Roos deze week iedere dag heel kort (10 minuten) twee keer daags getraind. Hier reageerde ze heel goed op. Bij jonge paarden werkt twee keer kort en krachtig vaak beter dan een lange sessie, maar daar moet je wel de tmogelijkheid toe hebben en dat hadden we gelukkig deze week!

Roos_loswerken 

De eerste dagen ben ik gestart haar met barebackpad even los te werken, om te checken of ze nog goed op mijn hulpen reageert. De eerste dagen had ze toch nog een beetje spanning van de barebackpad en dat kon ze dan zo tijdens het loswerken mooi kwijtraken!

 

Augustus_11_j_en_R_1

Na het loswerken of een paar rondjes aan de hand stappen in buiging konden we een paar rondjes "rijden". Hier op de foto heeft Marion Roos nog aan de lijn, en geeft zij de hulpen die Roos kent uit het loswerken. Op het moment dat Marion de hulp geeft geef ik ook mijn hulp: zo zal ze langzaam de hulpen gaan begrijpen en aanleren. 

Gedurende deze trainingsweek is Marion haar steun gaan afbouwen en ben ik de hulpen steeds meer gaan overnemen. De laatste dag hebben we een aantal rondes los in de grote bak gestapt geheel op eigen kracht!

Ik ben erg tevreden met het resultaat, Roos heeft zich super gedragen, echt voorbeeldig geen stap verkeerd gezet! 

Rosa's blog

 • November 2011: selenium tekort & 1e buitenritje
  In oktober ben ik met Roos bij Steffi van der Laarse geweest. Ze was zo mat en lusteloos dat ik haar wilde laten nakijken. Steffi heeft haar behandeld en bloed afgenomen. Ze bleek een veel te laag selenium...
 • Augustus 2011 trainen bij de Paardenbasis Augustus 2011 trainen bij de Paardenbasis
  In maart dit jaar heb ik Roos al ruitermak gemaakt, ze vindt het geen enkel probleem meer als er iemand op haar rug stapt van de linker of rechterkant! Doordat ze erg veel last had van hoofdschudden zijn...
 • 27 maart 2011: wennen aan ruitergewicht 27 maart 2011: wennen aan ruitergewicht
  Het gaat goed met Roos. Na de sneeuw en vorst periode heb ik vanaf half februari de training weer opgepakt. De belangrijkste focus ligt op gehoorzaamheid, vertrouwen en wat buigingsoefeningen om haar spieren...
 • 1
 • 2
 • 3