image image

Jaarlijks worden mijn paarden gecontroleerd en behandeld door de tandarts. Ook dit jaar kwam Daan Staller van www.paardentandartsstaller.nl om Goof en Roos te controleren en behandelen

GOOF
2012_03_Goof_tandarts

Goof is afgelopen winter wat teruggevallen. Ik dacht dat dit te maken had met het hooi wat helaas van slechte kwaliteit was, maar ook zag ik hem af en toe proppen maken met zijn eten.

Tijdens de behandeling werd wel duidelijk waar dat mogelijk mee te maken heeft, hij heeft een rotte kies. Daan heeft de druk nu van deze kies afgehaald waardoor hij weer goed kan eten, maar de kans is groot dat deze kies er op termijn uitmoet. 

Inmiddels is het al weer ruim 1,5 maand na de behandeling en hij eet nu stukken beter en is ook weer aangekomen in gewicht. Hopelijk kunnen we het verwijderen van deze kies nog uitstellen want dat is best een flinke ingreep.

 

ROOS
2012_03_Roos_Tandartsi

Roos is vorig jaar ook behandeld door Daan maar reageerde toen erg heftig op de sedatie. Vorig jaar was ze nog in erg slechte conditie dus wellicht dat dat daar mee te maken had. 

Omdat ze nu weer vrij scherp was op de kiezen, toch weer gesedeerd maar dat pakte wederom enorm slecht uit. Hyperventileren, wegtrekken, omvallen... Pfft....gelukkig goed afgelopen en kwam ze weer terug, maar ze kan niet meer verdoofd worden met detonidine. 

Voor Roos moet ik dus op zoek naar een alternatief of handmatig laten bijhouden. Gaan we de komende tijd nog over nadenken.

Goofy's blog

  • 1
  • 2
  • 3