image image

30 juni en 1 juli heb ik met Goof meegereden in de weekend clinic bij Bent Branderup in Brabant. Goof deed super goed zijn best en liep voor zijn doen erg goed. Hij was ook erg braaf met laden: 6x de trailer op en af zonder moeite samen met Dazzle het paard van Ria de Vos die ook deelnam aan de clinic.

Daz_en_Goof_2

De middagles op zaterdag ging zo goed dat Bent begon over de Squire-test: we beheersen alle oefeningen wel, maar de vraag is of we ze ook "strak" op ieder moment kunnen uitvoeren en daarbij gaf Bent aan nog meer voorwaarts neerwaarts te willen zien en dat is ook precies wat nog een uitdaging is. Goof heeft altijd achter de teugel gelopen met een te hoge hoofd-hals houding. Zodra hij ook maar een beetje uit balans is of spanning heeft brengt hij zijn hoofd omhoog, als alles klopt kan hij wel ontspannen.

Bent stelde voor om op zondag de proef te rijden: als het goed gaat heb ik hem en anders krijgen we huiswerk voor de clinic in november. 

Dus dat deden we en het ging voor ons doen erg goed! Goof deed super zijn best en liet zich mooi alle oefeningen door begeleiden en liet een goede voorwaarts-neerwaarts zien. Hoewel de pirouettes en appuyementen nog beter zouden moeten (met meer buiging) zijn we geslaagd!

Wie had dat ooit gedacht! 8 jaar geleden afgekeurd door de dierenarts op 4 benen niet goed. Dankzij deze mooie trainingsmethode is Goof nu aan zijn tweede jeugd begonnen! 

Ik had het zelf niet verwacht, dus dat is ook een mooie les voor mij: leg jezelf en je paard geen beperkingen op! Ik ben supertrots op hem, en heb ook zoveel van hem mogen leren, hopelijk blijft hij nog lang bij me.

De test bestaat uit de volgende oefeningen:

In stap: travers, schouderbinnenwaarts, appuyeren, pirouette, renvers en enkele passen achterwaarts op beide handen.
In draf:  travers, schouderbinnenwaarts, appuyeren, pirouette, renvers.
Galop: volte links en rechtsom. 

 

Op 10 en 11 november  rij ik weer mee in de clinic. Het is echt aan te raden een keer als theoriedeelnemer mee te doen: de praktijklessen zijn leuk en leerzaam om te zien en de theorie is ook heel interessant en inspirerend, op welk niveau je zelf ook bezig bent!

Voor meer info:  http://www.bentbranderupclinics.nl/

 

Goofy's blog

  • 1
  • 2
  • 3