image image

Goof

Connemara ruin v Sticky m Lullaby
Geboren in juni 1994
In bezit sinds april 1998

Gof_Blog

Goof kreeg ik als 4-jarige. Hij is een gevoelig, vrolijk en lief paardje en rustig zolang hij in een vertrouwde omgeving is met andere paarden in de buurt. Hij heeft veel blessures gehad. O.a. peesblessures aan zijn voor- en achterbenen. In 2004 bleek de pees bij de aanhechting van het spronggewricht van zijn achterbeen zo slecht dat de dierenarts adviseerde om hem in te laten slapen, ook bleek toen dat hij artrose heeft in de sprong- en kogelgewrichten van zijn achterbenen. 
 
Na een verblijf van 2 jaar in een kudde paarden ben ik in 2006 weer met hem aan de slag gegaan met wandelen, grondwerk en de rechtrichtende buigingsarbeid aan de hand op basis van de Academische Rijkunst.
Door dit werk is hij een stuk soepeler en gespierder geworden in zijn lijf. Ook is hij mentaal sterker en hebben wij een betere “band” gekregen. De artrose en littekens blijven, maar ik leer nog steeds enorm veel van hem en we trainen met beleid, altijd aangepast aan Goof zijn kunnen, belangrijkste is dat hij gezond blijft!

In juli 2012 heb ik samen met Goof de Squire-test gereden bij Bent Branderup. Dit is een geweldig cadeau, een aantal jaren geleden had ik niet durven dromen dat dat binnen onze mogelijkheden lag! En Goof heeft me laten zien dat hij er nog niet klaar mee is, hoe meer ik me ontwikkel hoe beter hij wordt. Ik hoop dat hij nog lang bij me blijft!

 

Volg hieronder Goof's ontwikkeling!

Goofy's blog

  • 1
  • 2
  • 3