image image

Wat ik doe

In de paarden wereld lijkt het soms wel alsof hoe meer je leert, hoe minder je lijkt te weten.....! Misschien frustrerend, maar dat is voor mij nou juist de ultieme uitdaging van het werken met paarden:
--> Je raakt nooit uitgeleerd, het kan altijd nog mooier, zachter, kleiner, harmonieuzer.......en de band met je paard wordt, als het goed is, steeds beter, steeds hechter.

Jong, oud, stijf, lui, moeilijk of "probleem" paard? Lastig... of? Deze paarden bieden je juist de kans om iets te leren op gebied van paarden maar ook over jezelf en daar ligt voor mij de uitdaging, van ieder paard kan je leren, zolang je er zelf maar voor open staat.

In mijn zoektocht naar kennis heb ik mij inmiddels ontwikkeld tot instructrice:
  • Academische Rijkunst en rechtrichten (Squire in de Academische Rijkunst juni 2012)
  • Avalon's methode level II
  • Centered Riding level I (april 2009)
  • Freestyle, Emiel Voest (juni 2010) 

Mijn paarden en de paarden van mijn leerlingen dagen me continue uit om verder te ontwikkelen:

Begin 2013 heb ik kennisgemaakt met Noora Ehnqvist van Sensitive Horse http://sensitivehorse.com/. Noora is een levenskunstenaar puur sang en deze eerste clinic samen met Goof was een hele bijzondere ervaring, die relaties met paard en mens voorgoed heeft veranderd! 

Inmiddels is een Zensitive group gestart met Noora die ook in 2014 doorgang zal vinden.

In april 2012 heb ik tijdens mijn Centered Riding instructeurs update mijn tweede aanbeveling gekregen om te kunnen updaten naar level II. In 2014 volg ik weer een update.